ŠOLE V NARAVI, TABORI IN DRUŽINE

_

Hotel nudi dve skupinski sobi in več štiri in pet posteljnih sob, v katerih skupaj lahko preživi šolo v naravi do 90 otrok in spremljevalcev. Program lahko oblikujemo po vaših željah in potrebah ali pa se povsem prilagodimo vašemu . Jedilnik vsebuje do 5 obrokov dnevno, ki je časovno prilagojen programu in starosti otrok. Skupaj s krasno naravo Triglavskega narodnega parka, otrokom in njihovim spremljevalcem pripravimo nepozabno šolo v naravi.

DECEMBER-MAREC

Pozimi se pri nas odvijajo tečaji smučanja in teka na smučeh. Otroci lahko spoznajo osnove gibanja v gorah v snežnih razmerah, se preizkusijo v iskanju zasutega pod plazom, izdelajo pravi iglu in uživajo v sankanju in drugih snežnih radostih. Na snegu se poleg smučin, podpisujejo mnoge živali s svojimi stopinjami. Z lovcem bodo spoznali odtise divjih živali, presrečni pa bomo, če najdemo tudi stopinjo medveda, volka ali risa. Otroci lahko spoznajo tudi poklic gozdarja, naša sirarka pa predstavi izdelavo sira, otroci pa si izdelajo maslo.

MAJ-OKTOBER

Lokacija hotela je idealno izhodišče za krajše in daljše pohode v gore in na žive planine (Javornik, Zajamniki, Uskovnica…) Otroci spoznajo osnove gibanja v gorah v kopnih razmerah, potrebno opremo in nevarnosti, ki pretijo v gorah. Posebno pozornost namenijo opazovanju vremena in orientaciji v naravi. Otroci spoznajo zeli, ki jih pod vodstvom kuharja uporabijo v kuhanju koprivne juhe in zeliščnega čaja. V času ko poženejo smrekovi vršički, si za domov pripravijo sirup proti kašlju. Otrokom bo živalski svet Triglavskega narodnega parka predstavil lovec, spoznali pa bodo tudi poklic gozdarja. V našem hotelu pa imamo tudi mojstrico sirarko, ki bo predstavila to pomembno obrt na bohinjskih planinah in skupaj z otroci izdelala maslo.