ZIMA

_

Pokljuka je zmeraj slovela po odličnih športnikih, idilični naravi in idealnih zimskih pogojih. Vse to boste lahko spoznali in doživeli v hotelu Jelka, kjer vam bomo omogočili različne športne aktivnosti. Pripravili smo vam vsakodnevni tečaj smučarskega teka, organizirali bomo različne štafete za mlade in tudi starejše, sankanje, izdelovanje snežakov in iglujev in še vrsto drugih dejavnosti. Torej vidimo se v hotelu Jelka, kjer se bomo skupaj podili po pokljuški planoti in uživali ob prelepi pokrajini.

Tek na smučeh

Pokljuka je glavni slovenski center teka na smučeh. Tek na smučeh je tista športna aktivnost, ki je ime Pokljuka ponesla tudi v svet, saj vsako leto organiziramo svetovni pokal v biatlonu. Konfiguracija terena na Pokljuki je omogočila poti za tek na smučeh po ravnini, v klanec in s klanca, ki so primerne tako za začetnike kot profesionalne tekače. Tek na smučeh ni le tekmovalen šport, ampak v obliki turnega smučanja in izletov ena najbolj zdravih športno-rekreativnih dejavnosti.

Družinsko smučišče

Tik poleg hotela Jelka se nahaja manjše smučišče, ki je idealno za začetnike in družine. Na Pokljuki je sicer alpsko smučanje možno na treh manjših smučiščih:

  • Vlečnica ŠPORT (pri Šport hotelu), dolžina 300m-sidra
  • Vlečnica JELKA (pri hotelu Jelka), dolžina 350m-krožniki
  • Vlečnici pod VIŠEVNIKOM na Rudnem polju
  • Vlečnica STORŽEK (baby lift ), dolžina 80m, (prilagojena za otroke)

Krpljanje

Sprehod v visokogorja je možen tudi v zimskem času, če smo pravilno opremljeni. Krpljanje je lahko zelo zabavno! Raziskovanje okolice med pohodom s krpljami po zasneženi Pokljuki ponuja uživanje in sprostitev. Uporaba krpelj je enostavna, ob krpljanju pa uporabljamo še pohodne palice. Primerna obutev so planinski ali drugi zimski čevlji.

Sankanje

Ob hotelu se nahaja izvrstna brežina za preizkušanje vaše igrivosti na sankah, po želji pa vam lahko pripravimo tudi teren za nočno sankanje med baklami.

Pssst, v hotelu pa sanke tudi izposojamo!