WELLNESS

_

Finska savna

_

Finska savna ima izredno veliko pozitivnih in zdravilnih učinkov na telo. Vročina razširi pore na koži in s potenjem se izločajo prah, odmrla koža, toksini.. S pomočjo savne pa si izboljšamo tudi imunski sistem, se ubranimo prehlada, astme, bronhitisa. Vročina v savni zviša telesno temperaturo na 38°C in telo prične proizvajati bele krvničke in protitelesa, s tem pa se začne naravni proces zdravljenja ter krepitve imunskega sistema.

Temperatura zraka: 85°C – 95°C
Vlažnost: 10% – 15%

Infrardeča savna

_

Infrardeča savna je izredno varna za telo, saj ne obremenjuje krvožilnega sistema, nudi pa tudi ogromno blagodejnih učinkov. Savna deluje globinsko, telo segreva od znotraj navzven, zato je izjemno učinkovita pri razstrupljanju. Pospeši se namreč cirkulacija, iz telesa pa se odplaknejo odvečne soli, strupene odpadne snovi in tudi virusi. Po tretjem krogu savnanja priporočamo eno izmed masaž v našem wellnessu. Toplota bo zmehčala vaše mišice, sprostila napetosti in masaža bo le še pika na i za popolno počutje. Masažo lahko predhodno rezervirate na hotelski recepciji.

Temperatura zraka: 40°C – 60°C
Vlažnost: 50%

Ledena jama

_

Ledena jama je prostor, ki ga v zimskem času napolnimo s pravim snegom, namenjen pa je hitremu ohlajanju telesa po savnanju, s tem pa izboljšanju cirkulacije in krepitvi imunskega sistema. Natiranje s snegom in nizke temperature v jami, vam pričarajo občutek skoka v ledeno mrzlo vodo, ohlajeni boste v trenutku! Priporočamo vam le kratkotrajno zadrževanje v ledeni jami. Jama je namenjena le osebam, ki nimajo težav s srcem in krvožilnim sistemom.

Pravila savnanja

_
  • Ko greste v savno, morate biti spočiti. Priporočamo, da se vsaj eno uro pred savnanjem pripravite. V tem času ne jejte in ne pijte.
  • Preden stopite v savno se temeljito oprhajte z mlačno vodo.
  • Pri obisku savne ne smete imeti na sebi nikakršnih oblačil oz. kovin, saj bi to lahko povzročilo zastoj pri oddajanju toplote.
  • V savno vstopate hitro, da se ne ohladi preveč.
  • Pri vstopu v savno z rjuho ali brisačo obvezno pogrnete mesto, kjer boste sedeli, tudi za stopala.
  • Ob prvem vstopu v savni ne ostanite dlje kot 10 do 12 minut. Sicer pa ste v savni lahko, dokler se še dobro počutite.
  • Po prihodu iz savne je najprej na vrsti zračna kopel, potem pa se počasi ohladite v osvežujočem potoku.
  • Med savnanjem ne pozabite na počitek. Med dvema obiskoma savne naj preteče vsaj 15 minut.
  • Priporočamo pitje čaja brez sladkorja, vode (lahko tudi mineralne), vitaminskih napitkov ali zaužitje sadja.
  • Po drugem ali tretjem krogu savnanja, ko je mišičevje že dovolj sproščeno, priporočamo masažo. Predhodno se nanjo lahko naročite na recepciji, kjer vam bomo z veseljem svetovali.